Hoppa över innehåll

Fri hemleverans över 990kr

Störst på Svensk & Vildfångad fisk

Recept

Poké Bowl med hetta och hav – från Miljöfiskbilen

Tre varianter, en gemensam grund. Chuka Ika, Wakame och sushiris möter svenskodlad chili, sashimi-tonfisk och norrländsk lax i denna somriga rätt full av umami, syra och sälta.

Bas – ris och topping

  • 4 portioner sushiris (ca 3 dl okokt)
  • 1 förpackning Chuka Ika
  • 1 förpackning Wakame
  • 1 msk sesamfrön

Så smaksätter du sushiriset

  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt

Värm försiktigt upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Vänd ner i det varma riset och låt svalna innan servering.

Dressing – Mango Habanero

Blanda till en krämig dressing med hetta och sötma. Förvara kallt.


Variant 1: Tonfisk Tataki

Marinera tonfisken i ponzu i 15-30min och rulla tonfisken i sesamfrön. Stek hastigt (30 sek-1min/sida) i väldigt het panna. Skiva tunt och servera på risbädd med Chuka Ika, Wakame och dressing.


Variant 2: Regnbågslax Bowl

  • 300 g Regnbågslax midloin
  • 1/2 avokado i tärningar
  • 1 dl edamamebönor
  • 1 dl tärnad mango
  • Lite vattenmelon som du skurit i kuber och rullat i Shichimi Nanami Togarashi

Skär laxen i kuber. Blanda med övriga ingredienser och toppa över ris, Chuka Ika och Wakame. Ringla över Mango Habanero-dressing.


Variant 3: Tartar på laxburgare

Mosa laxburgarna grovt i en skål. Blanda med majonnäs, wasabi, aji habanero och koriander. Klicka upp på ris, Chuka Ika och Wakame. Toppa med sesamfrön.


Tips!

Poké Bowl är perfekt att servera kall – på picknick, till lunch eller som enkel sommarkvällsmat. Alla komponenter kan förberedas i förväg.

Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

Beställ rätten

Välj inställningar

Ändra val

Välj inställningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor