utvald Fiskgratäng – klassisk husman för höstens alla dagar!
Fiskgratäng väcker ofta minnen – allt från skolans lite trötta varianter till de riktigt välgjorda klassikerna på restaurang. I grunden är det en enkel rätt, men när den lagas från...
Rödbetsgravad lax med gin
En färgsprakande twist på klassikern: rödbetor ger vacker färg och mild sötma, medan en skvätt gin lyfter aromen. Perfekt för att imponera på dina gäster med.
Crêpes Prins Bertil – en klassiker med hollandaise och räkor
Ett recept från förr där räkor får bada i en syrlig hollandaise. Passa på att testa denna klassiker som är precis lika bra en vardagskväll som nyårsupén.
Skaldjurscrêpes med räkfond
En klassiker i ny tappning! Vi använder vår egenkokta räkfond som bas till en krämig sås, fyller tunna crêpes med räkor och andra skaldjur och gratinerar allt i ugnen. Perfekt...
Räkfond på skaldjursskal – Miljösmart och smakrik bas
Ett gott recept på räkfond för att skapa det lilla extra i rätter. Använd dina gamla skal och lägg dem i frysen tills du är redo att göra en stor...
Beurre Blanc med sej rygg och Rostad Blomkål
En av de bästa såserna för fisk. En syrlig smörsås som passar perfekt med vita fiskar.
Poké Bowl med hetta och hav – från Miljöfiskbilen
Tre varianter av poké bowl – med regnbågslax, tataki-tonfisk eller tartar på laxburgare. Alla med ris, Wakame, Chuka Ika och Mango Habanero-sås från Skånsk Chili.