Hoppa över innehåll

Fri hemleverans över 990kr

Störst på Svensk & Vildfångad fisk

Recept

Beurre Blanc med sej rygg och Rostad Blomkål

Beurre blanc eller vit smör som det betyder på franska är en syrlig sås som fungerar perfekt till fisk och grönsaker. I detta recept så anpassas den för fisk genom att man tillsätter fiskfond

Portioner: 4

❤️ Ingredienser

Till fisken

  • 4 portioner sej ryggfilé (120–160g/st)
  • Salt & nymalen vitpeppar
  • Smör & olja till stekning

Beurre blanc

  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl fiskfond
  • 150 g kallt smör i kuber
  • En skvätt grädde (valfritt)
  • Salt & citron efter smak

Tillbehör

  • 1 blomkålshuvud, i buketter
  • Olivolja, salt och ev. lite riven parmesan

🍜 Tillagning

  1. Rosta blomkålen: Värm ugnen till 200°C. Ringla olja över blomkålen på en plåt, salta och rosta 20–25 min tills gyllene.
  2. Stek sejen: Salta & peppra. Stek i smör & olja 2–3 min/sida tills genomstekt.
  3. Beurre blanc: Koka vin, vinäger, fond & lök till 2–3 msk vätska återstår. Vispa ner smör kubvis på låg värme. Smaka av med citron & salt.
  4. Servera: Sej med beurre blanc, rostad blomkål och ev. potatisstomp. Garnera med örter om så önskas.

📅 Tips

  • Lägg till dill eller dragon i såsen för variation.
  • Sejen kan även pocheras i fond för ett mildare resultat.
  • Grädde i såsen hjälper till att hålla den stabil varm.
Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

Beställ rätten

Välj inställningar

Ändra val

Välj inställningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor