Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Din guide till miljömärkningar för fisk och skaldjur hos Miljöfiskbilen.se

Din guide till miljömärkningar för fisk och skaldjur hos Miljöfiskbilen.se

Förstå skillnaderna mellan MSC, ASC, KRAV och andra Nyckelhålsmärkningen

Som kund hos Miljöfiskbilen.se är du säkert medveten om vikten av hållbarhet, miljö och hälsa när det gäller att köpa fisk och skaldjur. I denna artikel kommer vi att utforska de olika miljömärkningarna som är relevanta för fisk och skaldjur, inklusive MSC (Marine Stewardship Council), ASC (Aquaculture Stewardship Council), KRAV och Nyckelhålsmärkningen. Vi kommer att förklara vad varje märkning står för, deras syfte och krav, samt hur de bidrar till att främja hållbarhet och hälsa.

MSC (Marine Stewardship Council)

MSC logo

MSC är en internationell organisation som arbetar med certifiering och miljömärkning av vildfångade fiskar och skaldjur. De har tagit fram regler för att säkerställa hållbart fiske, vilket innebär att produktiviteten och mångfalden bevaras i haven. Genom att välja produkter med MSC-märkningen bidrar du till en hållbar utveckling inom fiskbranschen och ökar chanserna för att även kommande generationer kommer att kunna äta fisk. Läs mer om MSC på www.msc.org.

ASC (Aquaculture Stewardship Council)

ASC logo

ASC är en internationell organisation som tagit fram regler för certifiering och miljömärkning av odlade fiskar och skaldjur. För att bli ASC-certifierad krävs bland annat att fodret är hållbart fiskat och att vattnet som släpps ut från odlingarna är renat. ASC jobbar också för att fiskodlaren ska ha en trygg plats som resulterar i hållbara arbetsförhållanden. Med ASC-certifieringen kan konsumenter och inköpare välja dokumenterat ansvarfullt odlade produkter och veta att de miljömässiga konsekvenserna av fiskodlingen har varit minimal. Läs mer om ASC på www.asc-aqua.org.

KRAV

Krav märkt

KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat. När du köper KRAV-märkta produkter från Miljöfiskbilen.se, stödjer du en matproduktion som följer regler för mer biologisk mångfald, god djurvälfärd, bättre arbetsvillkor, mindre klimatpåverkan samt odling utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Läs mer om KRAV på www.krav.se.

Nyckelhålsmärkningen

Nyckelhåls märkt

Nyckelhålsmärket är en form av hälsomärkning som gör det enklare för oss att hitta de mer hälsosamma alternativen. När du ser Nyckelhålsmärket på våra produkter hos Miljöfiskbilen.se, kan du vara säker på att dessa produkter innehåller mindre fett, socker och salt än andra livsmedel av samma typ. Dessutom är nyckelhålsmärkta spannmålsprodukter mer rika på fibrer och fullkorn än andra livsmedel från samma grupp. Läs mer om nyckelhålsmärkningen på Livsmedelsverkets hemsida.

Vi hoppas att denna artikel har hjälpt dig att förstå de olika miljömärkningarna och hur de bidrar till hållbarhet, miljö och hälsa. Hos Miljöfiskbilen.se är vi stolta att erbjuda ett brett utbud av hållbara produkter och vi uppmuntrar våra kunder att göra mer miljövänliga och hälsosamma val när de köper fisk och skaldjur. Tillsammans kan vi göra en positiv skillnad för vår planet och vår hälsa.

Vi värdesätter din feedback! Om du har några frågor eller förslag på hur vi kan förbättra vår service, tveka inte att kontakta oss. Tack för att du valt Miljöfiskbilen.se!