Grillad Red Snapper med Mango Habanero-glaze & koriandersallad
Red snapper är en fisk som ofta används i det asiatiska köket – mild i smaken men perfekt att grilla. Här kombineras den med en sötstark glaze på Skånsk Chilis Mango Habanero-sås och serveras med en fräsch sallad med koriander, lime och krispiga grönsaker. En smakresa som passar både på grillen och i ugnen.
Ingredienser (2–3 portioner)
Fisk & glaze:
- 1 hel red snapper (ca 600–800 g, urtagen)
- 2 tsk Mango Habanero från Skånsk Chili (efter smak den är stark 🌶️🌶️🌶️)
- 1.5 msk honung
- 1.5 msk soja
- 3 tsk sesamolja
- Salt
Sallad:
- 1/2 gurka, tunt skivad
- 1 morot, hyvlad i strimlor
- 1/2 rödlök, tunt skivad
- 1 näve färsk koriander
- 1 msk limejuice
- 1 msk raps olja
Så gör du
- Tina fisken i rimlag: Koka 5-7% rimlag genom att blanda vatten och salt (1L vatten med 0.5-0.7dl salt). Börja med hälften av vattnet och allt salt. När allt salt har löst upp ta av från spisen och kyl. Häll på resterande kalla vattnet och lägg den frysta fiskfiléerna i vattnet. Tina och rimma i ca 1-1.5 timme.
- Förbered fisken: Skölj och torka fisken (viktigt att få den torrt). Snitta skinnet lätt.
- Rör ihop glaze: Blanda Mango Habanero, honung, soja och sesamolja. Pensla hälften av glazen över fisken.
- Grilla: Grilla på medelhög värme, ca 6–8 min per sida. Pensla med mer glaze under tiden.
- Blanda sallad: Lägg alla grönsaker i en skål. Häll över limejuice och olja. Blanda lätt.
- Servera: Lägg upp fisken hel och toppa med koriandersallad. Servera med extra lime.
Tips!
- Använd grillkorg eller folie om du vill undvika att fisken fastnar.
- Vill du ha mer hetta? Addera några droppar av Skånsk Chilis Heta sås i glazen.