Honungsglaserad lax med chili crisp och citron
Söttsur + Starkt = God höstlax!
En enkel fem-ingrediensers rätt där söt honung möter chilihetta och frisk citron. Perfekt när du vill ha något smakrikt utan krångel.
Ingredienser
- Regnbågslax midloin, ca 900 g – Hitta den här!
- ¼ dl majonnäs - t.ex Heinz, Maille, eller Hellmans
- 2 msk chili crisp
- 2 msk honung
- Rivet skal av 1 citron
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 °C och klä en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg i laxen med skinnsidan nedåt.
- Blanda majonnäs, chili crisp, honung och citronskal i en liten skål.
- Bred blandningen jämnt över laxen.
- Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 45 °C och fisken precis börjar lamna sig.
- Servera direkt – gärna med jasminris, rostade sesamfrön och färsk koriander.
Tips
- Pressa över lite citronsaft vid servering för extra fräschör.
- Vill du ha mer hetta? Toppa med extra chili crisp vid bordet.