Hoppa över innehåll

Fri hemleverans över 990kr

Störst på Svensk & Vildfångad fisk

Recept

Honungsglaserad lax med chili crisp och citron

Söttsur + Starkt = God höstlax!

En enkel fem-ingrediensers rätt där söt honung möter chilihetta och frisk citron. Perfekt när du vill ha något smakrikt utan krångel.

Ingredienser

  • Regnbågslax midloin, ca 900 g – Hitta den här!
  • ¼ dl majonnäs - t.ex Heinz, Maille, eller Hellmans
  • 2 msk chili crisp
  • 2 msk honung
  • Rivet skal av 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 °C och klä en ugnsform med bakplåtspapper. Lägg i laxen med skinnsidan nedåt.
  2. Blanda majonnäs, chili crisp, honung och citronskal i en liten skål.
  3. Bred blandningen jämnt över laxen.
  4. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 45 °C och fisken precis börjar lamna sig.
  5. Servera direkt – gärna med jasminris, rostade sesamfrön och färsk koriander.

Tips

  • Pressa över lite citronsaft vid servering för extra fräschör.
  • Vill du ha mer hetta? Toppa med extra chili crisp vid bordet.

➜ Handla Regnbågslax Midloin hos Miljöfiskbilen

Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

Beställ rätten

Välj inställningar

Ändra val

Välj inställningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor