Hoppa över innehåll

Fri hemleverans över 990kr

Störst på Svensk & Vildfångad fisk

Recept

Höstig Fiskgryta med Vildlax, Torsk och Räkor

Här är ett läckert recept på fiskgryta som passar perfekt till hösten. Det inkluderar vildlax, torsk och räkor, och det bästa är att alla ingredienser kan förvaras i frysen och tas ut när det är dags att laga en värmande gryta.


 

Ingredienser:

  • 200g vildlax
  • 200g torskfilé
  • 200g skalade räkor
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja och dill för garnering
  • Olja till stekning

Förberedelser:

1. Tina och skär laxen och torsken i tärningar om ca 2x2 cm. Låt räkorna tina om de är frysta.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär morötter och fänkål i tunna skivor.

 

Tillagning:

1. Värm lite olja i en stor kastrull. Fräs lök, vitlök, morötter och fänkål i några minuter tills de mjuknar.

2. Tillsätt paprikapulver och timjan och rör om. Häll i de krossade tomaterna, fiskbuljongen och det vita vinet. Låt allt sjuda under lock i ca 20 minuter.

3. Lägg i lax- och torskbitarna i grytan. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i ett par minuter, eller tills fisken är genomkokt.

4. Tillsätt grädden och räkorna, låt sjuda ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Strö över färsk persilja och dill innan servering.

Servera gärna grytan med ett gott bröd och njut av en värmande och smakrik måltid. Eftersom fisken, räkorna och grönsakerna kan förvaras i frysen, är det här receptet perfekt för att njuta av en mysig höstgryta när du vill.
Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

Beställ rätten

Välj inställningar

Ändra val

Välj inställningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor