Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Vad ska du göra med fin frysta hummer? varför inte göra en Hummergryta eller en Hummercurry!

Posted on augusti 01 2023

Hummergryta med Fryst Hummer

Ingredienser:

  • 2 frysta hela humrar
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja för garnering

Instruktioner:

1. Tinna humrarna i kylskåpet över natten. Se till att de är helt tinade innan du fortsätter.

2. Koka humrarna i saltat vatten i cirka 8-10 minuter. Låt dem svalna och knäck sedan skalet för att ta ut köttet. Spara skalen.

3. I en stor gryta, värm olivolja över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de är mjuka och genomskinliga.

4. Tillsätt de krossade tomaterna, vitt vin, socker, salt och peppar. Lägg i hummerskalen och låt sjuda i 20 minuter.

5. Sila såsen och återför den till grytan. Tillsätt hummerköttet och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.

6. Servera hummergrytan varm, garnerad med färsk persilja.

 

Hummergryta


Hummercurry med Fryst Hummer

Ingredienser:

  • 2 frysta hela humrar
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk currypulver
  • 1 burk kokosmjölk
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk koriander för garnering

Instruktioner:

1. Tinna humrarna i kylskåpet över natten. Se till att de är helt tinade innan du fortsätter.

2. Koka humrarna i saltat vatten i cirka 8-10 minuter. Låt dem svalna och knäck sedan skalet för att ta ut köttet.

3. I en stor gryta, värm olivolja över medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills de är mjuka och genomskinliga.

4. Tillsätt currypulver och rör om i några sekunder tills det doftar gott.

5. Tillsätt kokosmjölk, salt och peppar. Låt sjuda i 10 minuter.

6. Tillsätt hummerköttet och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.

7. Servera hummercurryn varm, garnerad med färsk koriander.

Nya inlägg