Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Våffeldagen firas med våfflor med Kalix Löjrom

Posted on mars 25 2024

Det är den 25 mars och det betyder våffeldagen. Då äter vi frasvåfflor med sylt och grädde! I norr blir det det söta gyllene hjortronsylten som pryder våfflorna, i söder är det ofta hallon eller jordgubbssylt - eller varför inte drottningsylt!

Vi på Miljöfiskbilen tycker det är godast med en salt våffla. Detta går att göra på lite olika sätt men vår favorit är att toppa med Kalix Löjrom. Du gör detta enkelt genom att göra en riktigt frasig våffla som du sen toppar med creme fraiche, smetana eller gräddfil och sen en generös klick med Kalix Löjrom. Vi går emot rekommendationerna av våra fiskare i Kalix och har rödlök, gräslök och dill till för att få till den riktigt klassiska touchen av löjroms toast. 

Se receptet nedan: 

Recept: Våffla med Kalix Löjrom à la Miljöfiskbilen

Ingredienser:

  • Våffelsmet:

    • 5 dl vetemjöl
    • 4 1/2 dl mjölk
    • 1/2 dl iskallt kolsyratvatten
    • 1/2 tsk salt
    • 1 1/2 tsk bakpulver
    • 100 g brynt smör
    • 2 ägg
  • Till servering:

    • Creme fraiche, smetana eller gräddfil
    • Kalix Löjrom
    • Finhackad rödlök
    • Hackad gräslök
    • Hackad dill

Instruktioner:

  1. Gör våffelsmeten:

    • Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en skål.
    • Vispa ner mjölken lite i taget för att undvika klumpar. Tillsätt det smälta smöret och ägget. Vispa till en jämn smet. Sist det iskalla kolsyrade vattnet.
    • Låt smeten vila i ca 20 minuter för bästa resultat. *
  2. Grädda våfflorna:

    • Värm upp våffeljärnet och pensla med lite smör om det behövs.
    • Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna och frasiga. Lägg dem på ett galler för att behålla frasigheten.
  3. Förbered tillbehören:

    • Hacka rödlök, gräslök och dill fint.
  4. Servera:

    • Lägg en våffla på varje tallrik.
    • Toppa först med en klick creme fraiche, smetana eller gräddfil.
    • Lägg på en generös klick Kalix Löjrom.
    • Strö över hackad rödlök, gräslök och dill för den där klassiska touchen.

Med Miljöfiskbilens engagemang för hållbarhet och kvalitet kommer denna våffla inte bara att smaka gott utan också spegla värdena i det ni erbjuder. Varje tugga är en påminnelse om vikten av att välja produkter som stödjer ett hållbart fiske och bevarar våra hav för framtida generationer.

Glad Våffeldag från Miljöfiskbilen!

* Vill du ha en överkurs våffla? Skippa vattnet och fyll på med 1/2 havremjölk istället. När du blandat alla ingredienser filtrera dem genom en finmaskig sil in i en sifon. Fyll på med en eller två patroner beroende på storlek på sifonen. Värm upp ditt våffeljärn och 

Nya inlägg