Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Tina och Insalta: Maximera Smakerna och dina produkter från Miljöfiskbilen.se

Posted on november 24 2023

När du handlar från Miljöfiskbilen.se kan du vara säker på att du alltid får vildfångad eller hållbart odlad fisk och skaldjur. Vår passion är att leverera de bästa marina delikatesserna till ditt bord - allt från vildlax från Kalix, till Skrei från Norge och lokal färsk strömming. Men för att verkligen realisera potentialen i dessa havsskönheter finns det några viktiga steg att följa: Tina rätt.

Tining, eller dekalering, av fisk ska ske snabbt för att behålla kvaliteten. Med fisk som torsk och lax är det viktigt att tina på rätt sätt. Lägg fisken i en påse och placera den i en balja med kallt vatten. Denna process tar vanligtvis mellan 1-3 timmar, beroende på fiskens storlek och tjocklek.

För skaldjur som hummer, som kommer i lag, är det bäst att tina dem långsamt i sin egen lag. Detta tar mellan 12-24 timmar och gör att de bibehåller sin fylliga smak och fina textur.

Ishavsräkor, så som våra Räkor XL 40/60 blir bäst om de läggs på tidningspapper och får tina i sin egen takt. Vill du addera extra smak kan du salta dem lätt.

Genom att tina och salta dina inköp från Miljöfiskbilen.se på rätt sätt, kan du verkligen lyfta din matlagning till nya höjder. Vi på Miljöfiskbilen.se är här för att hjälpa dig att förvandla dina måltider till oförglömliga kulinariska upplevelser.

Besök vår blogg för fler tips och recept, och följ oss på sociala medier för att hålla dig uppdaterad om våra senaste erbjudanden och nyheter. Miljöfiskbilen.se – din portal till havets underbara skatter.

Nya inlägg