Smörstekt abborre med vitt vin, grädde, tomat, bönor, dill och persilja
Upplev en smakrik rätt där färsk abborre möter en krämig sås med vin och grädde. Denna enkla men smakfulla skapelse lyfter fram abborrens fina kvalitet, kompletterad med ett inslag av vitt vin och färska grönsaker. Tärnade tomater och krispiga haricots verts ger rätten både textur och färg, medan dill och persilja tillför en härlig arom. Servera med nykokt potatis för en komplett och njutbar måltid som säkert kommer att uppskattas av alla. Perfekt för en vardagsmiddag eller när du vill bjuda på något extra!
Tillagning
Mjöla fisken och salta och peppra. Stek i en stor stekpanna i rikligt med smör på medelhög värme. När smöret börjar att få färg så vänd fisken och häll i vinet och koka ca 1 minut. Häll i grädden, tomaterna, bönorna och koka ytterligare 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över örterna. Servera med kokt potatis.
Ingredienser
300 g filéad och byxad abborre
1 dl mjöl
smör att steka i
1 dl vitt vin
2 dl grädde
2 tomater fint tärnade
100 g haricots verts
grovskuren dill och persilja
400 g potatis att koka