Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Att kombinera den krispiga hasselbackspotatisen med Kalix Löjrom

Posted on oktober 06 2023

Ultimata mumsbiten

Att kombinera den krispiga hasselbackspotatisen med den delikata smaken av Kalix Löjrom har snabbt blivit favoritsättet att äta Kalix löjrom hos oss på miljöfiskbilen. Denna skapelse kan mycket väl vara det mest eleganta och godaste sättet att njuta av Sveriges berömda löjrom. Det är perfekt som snack framför TV eller som en mumsbit med fördrinken med goda vänner.

Ingredienser:

  • Färska potatisar (valfritt antal)
  • Smör, smält
  • Ströbröd
  • Kalix Löjrom
  • Crème fraiche
  • Färsk dill eller gräslök (valfritt)

Instruktioner:

1. Förbered i god tid:

För en tjockare konsistens på din crème fraiche, lägg den i en silduk eller fint tyg över en skål och låt stå i minst 6 timmar, gärna över natten, så att överflödig vätska rinner av. Gör detsamma med Kalix Löjrom.

2. Förbereda potatisen:

Skär ett litet snitt i underkant av varje potatis så att den kan stå rakt. Skåra sedan potatisen i tunna skivor utan att skära igenom helt. Ett tips är att lägga två ätpinnar på skärbrädan med potatisen emellan, vilket förhindrar kniven från att skära igenom helt.

3. Förbereda airfryern:

Placera de skårade potatisarna i airfryern. Pensla varje potatis med smält smör och toppa med ströbröd för extra krispighet.

4. Tillaga potatisarna:

Ställ in airfryern på 180°C och tillaga potatisarna i 15-20 minuter, eller tills de är krispiga och väl genomstekta.

5. Servering:

När hasselbackspotatisarna är klara, låt dem svalna något. Lägg sedan en generös klick crème fraiche på varje potatis, toppa med Kalix Löjrom. Garnera med lite gräslök eller en kvist dill för färg.

Servera denna smakfulla hasselbackspotatis med Kalix Löjrom som en stjärnattraktion vid speciella tillfällen och förvandla vilken måltid som helst till en gourmetupplevelse.

Nya inlägg