Skaldjurs Pasta med lätttorkadetomater.
Vongole kallas ibland hjärtmusslor, även om hjärtmusslor är något mindre men vad är inte bättre än att servera en tallrik med kärlek. Denna pasta är gjord för att kunna serveras på vild alla tillfällen.
Pasta med Semitorkade Tomater & Skaldjur (4 port)
Ingredienser:
- 400g pasta
- 500g frysta Tapas Gambas (men fungerar med både hummer och nordhavsräkor.)
- 500g frysta vongole
- 500g cocktailtomater
- 1 1/2 msk passerade tomater
- 4 vitlöksklyftor
- 1 chili
- Olivolja
- Persilja
- Salt
Steg:
Börja med att tina räkorna på tidningspapper, 2-3h (om du använder hummer tina i sin tub i kallt vatten).
Förbered Semi-torka tomater:
- Sätt ugnen på 100°C.
- Halvera Tomaterna på mitten, lägg i bunke
- Ringla olivolja, salt, lite honung eller socker, samt timjan eller franska örter
- Rör försiktigt runt så all smak fäster på tomterna.
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt i ugn ca 1-2h. Kolla varje halvtimma så de inte bränner.
- Pasta:
- När tomaterna är färdiga börja Koka pasta, gärna linguine.
- I en kall stekpanna börja med olivolja och fräs vitlök och chili, lägg halverade färska tomater med snittytan neråt. Slå på värmen på pannan.
- Fräs vitlök och chilli lätt medans du låter tomaterna vara stilla i pannan.
- Tillsätt de torkade tomaterna i
- Lägg i skaldjur
- Vänd ner pasta, pastavatten
- Avsluta med olivolja, persilja