Hoppa över innehåll

Fri hemleverans över 990kr

Störst på Svensk & Vildfångad fisk

Recept

Recept på Smaksatta Smör!

Smaksatta smör är ett enkelt sätt att skapa goda rätter med minimal ansträngning. Genom att smaksätta smöret kan du enkelt fylla en hummer som du lägger direkt på grillen, eller doppa tigerräkorna i ett smaksatt smör för att förgylla smaken. Här är hur du gör:

Instruktioner:

1. Rumstemperera smöret:

Ta fram smöret i god tid så att det blir mjukt och lätt att arbeta med.

2. Tillsätt smaksättning:

Vitlök och torkade tomater: Finhacka vitlök och soltorkade tomater och blanda i smöret.

Hollandaise-smör: Koka vitpeppar, champagnevinäger och schalottenlök tills vätskan reducerats. Sila och blanda sedan i smöret tillsammans med rivet citronskal och lite citronsaft för extra smak.

Curry, espilette och vaniljsmör: Dela på vaniljstången och skrapa ut fröna. Stek curry och espilette lätt i en panna för att “öppna” dem, blanda i aprikosmarmelad och alla kryddorna i smöret. Perfekt till hummer. 

Persiljesmör: Riv citronskal och hacka färsk persilja fint och blanda i smöret. Perfekt att smälta i en skål på grillen och doppa nygrillade tigerräkor i. 

Fisk smör med citron och salt: Riv citronzest och blanda med smör och salt.

3. Blanda väl och forma:

Blanda smöret ordentligt med smaksättningarna och forma det sedan till en rulle i plastfolie eller bakplåtspapper.

4. Frys in/Kyl:

Lägg smöret i frysen eller kylen för att stelna och behålla formen.

5. Servera:

Skiva upp smöret och servera med din favoritfisk eller skaldjur. Perfekt för att förhöja smaken på dina rätter!

Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

Beställ rätten

Välj inställningar

Ändra val

Välj inställningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor