Hoppa över innehåll

Fri hemleverans över 990kr

Störst på Svensk & Vildfångad fisk

Recept

Ohelig skagenröra med räkor och kräftor!

Varför förstöra något som är så gott? Skagenröra är perfekt som den är, men det är också en riktigt bra grund för att skapa goda varianter på skaldjursröror. Dessa recept är perfekta att använda för att piffa upp kräftskivan med det lilla extra.

Vad sägs om en havskräftsskagen med löjrom? Eller en skagenröra med signalkräftor och OP? Eller varför inte en lite hetare variant med Louisianakräftor.

Havskräftskagen med Löjrom

I detta recept använder vi både 40/60 räkor och havskräftor. Skala alla skaldjur, du behöver cirka 400 g skalade räkor och havskräftor för att få en riktigt lyxig röra. Använd både köttet i klorna och svansarna, hacka gärna ner både räkor och havskräftor lätt så de är jämnstora bitar.

Ingredienser:
  • 400 g skalade räkor (40/60)
  • 400 g skalade havskräftor
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Saft av 1/2 citron
  • Salt och peppar efter smak
  • Löjrom för garnering
Instruktioner:
  1. Skala räkor och havskräftor. Hacka dem lätt för att få jämnstora bitar.
  2. Blanda crème fraîche, majonnäs, dill och rödlök i en skål.
  3. Tillsätt de hackade skaldjuren och rör om.
  4. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  5. Toppa röran med löjrom innan servering.

Röra med Svenska Signalkräftor och OP-Andersson

Här kan man förstöra genom att ta för mycket OP, så var försiktig. Ett bra tips är att koka bort en del av alkoholen för att mildra smaken. Häng av crème fraîche i ett finmaskigt durkslag, kaffefilter eller ostduk natten innan. Vill du inte ha alkohol i, koka upp OP till minst 70°C så att alkoholen dunstar av och sen kyl ner.

Ingredienser:
  • 400 g skalade räkor
  • 400 g skalade svenska signalkräftor
  • 2 dl crème fraîche (häng av natten innan)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 tsk kumminfrön, mortlade
  • 1 tsk anisfrön, mortlade
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • Saft och zest av 1 citron
  • OP-Andersson snaps (efter smak)
Instruktioner:
  1. Häng av crème fraîchen i ett finmaskigt durkslag, kaffefilter eller ostduk natten innan.
  2. Skala kräftor och räkor, hacka dem till jämnstora bitar.
  3. Mortla kummin, anis och fänkålsfrön.
  4. Blanda crème fraîche, majonnäs, dill och den mortlade kryddblandningen.
  5. Tillsätt skaldjuren och rör om.
  6. Smaksätt med OP-Andersson, citronzest och citronsaft.

Het Creole Louisianakräftsröra

Louisianakräftor är perfekta att använda med en lite hetare röra då de är de kräftor som man använder i Creole-köket. Skala och hacka kräftorna - glöm inte köttet från klorna. Koka upp kräftskalen i vatten med Creolekrydda. Lägg i majskolvarna och låt koka i cirka 7-10 minuter. Skiva paprikan och koka lätt i 1-2 minuter.

Ingredienser:
  • 400 g Louisianakräftor
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk Creolekrydda
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 majskolvar
  • 1 röd paprika
  • Hot sauce med smak av ros och saffran efter smak
Instruktioner:
  1. Skala och hacka kräftorna, inklusive köttet från klorna.
  2. Koka upp kräftskalen i vatten med Creolekrydda. Lägg i majskolvarna och koka i cirka 7-10 minuter.
  3. Skiva paprikan och koka lätt i 1-2 minuter. Ta ur majskolvarna och paprikan, skär av majsen från kolvarna och hacka paprikan.
  4. Stek majsen och paprikan snabbt i Creolekrydda och låt dem svalna.
  5. Blanda crème fraîche, majonnäs, persilja och justera hettan med hot sauce och saffran.
  6. Rör ner kräftorna och grönsakerna i blandningen.
Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

Beställ rätten

Välj inställningar

Ändra val

Välj inställningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor