Kall Dillsås (som i skolan)
Denna kalla dillsås är en skolmatsklassiker som ger en nostalgikänsla. Varje gång detta recept delas blir det en stor uppståndelse. Såsen är både enkel och god, och den är omöjlig att misslyckas med.
Den är perfekt att använda med våra lättlagade produkter som panerad spätta eller sprödbakad torsk.
Ingredienser:
- 3 dl gräddfil
- 1 dl filmjölk, vanlig yoghurt eller crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 1 dl bostongurka
- 1 kruka dill, finhackad och färsk (eller 2 paket djupfryst dill)
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk salt
- 1 tsk strösocker
- En nypa svartpeppar (du kan behålla samma mängd som för 4 personer)
Tillagning: Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan servering. Lätt att göra och mycket smakrikt!