Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Jul med Miljöfiskbilens Delikatesser

Posted on december 06 2023

Det är minusgrader ute, och julen närmar sig med stormsteg. Julbord och festligheter med vänner och familj står på agendan. På det traditionella julbordet dukar vi fram julgröt, julskinka, köttbullar och sill för att fira högtiden. Miljöfiskbilens jullåda med lax, sill, skaldjurspaté, makrill och röding är en perfekt start för ett kallt julbord fyllt med havets delikatesser.

Laxen i våra jullådor är noggrant utvald från miljöcertifierade producenter som tar vara på råvarorna på bästa möjliga sätt. I Bexanders rökeri har man rökt fisk i decennier, ett hantverk som vi hyllar genom att inkludera deras varmrökta produkter såsom makrill, röding och dubbelvikt laxfilé i vår jullåda.

Finns det verkligen en svensk högtid som inte förknippas med sill? Vare sig det är påsk, midsommar eller jul är det hög tid för sill. Årets sill 2023 har en frisk smak av citrus och grönt te, och kommer från Klädesholmen. Denna unika sill har skapats till förmån för Sjöräddningssällskapet, som räddar liv till havs. Årets sillsmak är utvald av en specifik sjöräddningsstation, och 2023 års sill har valts ut av Munsö/Ekerö Sjöräddningsstation på östkusten.

Som ni ser är vår Jullåda helt enkelt proppfull med allt som kan önskas till julbordet.

Årets Godaste Köttbullar

Ingredienser:
- Köttfärs (gärna finare köttfärs från nöt, men en blandfärs av nöt och fläsk går också bra. Att blanda i 50% älgfärs ger en extra kryddig smak tillsammans med enbären.)
- Ströbröd eller "gammalt" bröd
- Lök
- Enbär
- Peppar (en blandning av fem sorters peppar)
- Salt
- Ägg (ett eller två beroende på mängden köttfärs)

Instruktioner:
1. Låt brödet svälla i lite vatten eller mjölk.
2. Finhacka löken.
3. Mixa enbär och det svällda brödet till en slät massa.
4. Blanda köttfärs, lök, bröd- och enbärblandningen samt äggen i en bunke. Krydda med salt och peppar efter smak.
5. Gör en provstekning för att finjustera smaken.
6. Lägg köttbullssmeten i en spritspåse och låt vila i kylen i någon timme så att smakerna sätter sig.
7. Spritsa ut köttbullarna och stek dem antingen i en panna eller på en plåt i ugnen vid 175°C. Efter ugnstekning, bryn dem snabbt i smör och olja för att få en fin yta.

Njut av dessa läckra köttbullar som garanterat kommer att bli en höjdpunkt på julbordet!

Nya inlägg