Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Hälsosam Havsabborre i Ugn med Medelhavsgrönsaker - En Enkel Och Smakfull Måltid

Posted on juli 17 2023

Är du ute efter ett hälsosamt och läckert fiskrecept att prova?

Varför inte pröva vår ugnslagade Havsabborre med Medelhavsgrönsaker? Havsabborre, också känd som Loup på franska och Branzino på italienska, är en mycket uppskattad fisk för dess milda men distinkta smak. Den är mycket mångsidig och passar utmärkt med olika smaker, vilket gör den till det perfekta valet för detta recept.

Vårt enkla men smakrika recept innebär att du tillagar fisken i ugnen på en bädd av blomkål, morötter, paprika och broccoli. De rika och kraftfulla smakerna från dessa grönsaker kompletteras med klassiska medelhavskryddor som vitlök, timjan, och oregano. Allt detta, kombinerat med den saftiga Havsabborren, skapar en balanserad och näringsrik måltid som är lika lätt att tillaga som den är njutbar att äta.

Förutom att vara läcker, är denna rätt också mycket näringsrik. Havsabborre är en utmärkt källa till protein och hjärthälsosamma omega-3-fettsyror. Grönsakerna tillhandahåller en mängd olika vitaminer och mineraler, samtidigt som de ger rätten dess färgstarka och aptitretande utseende.

Att tillaga havsabborre i ugn med Medelhavsgrönsaker är inte bara en fantastisk middagsidé, men det är också ett utmärkt sätt att introducera hälsosamma och läckra fisken i din kost. Testa detta recept idag och ta en smakresa till Medelhavet utan att lämna ditt kök!


Ingredienser:

- 2 frysta filéer av Havsabborre
- 1 liten blomkålshuvud, skuren i buketter
- 2 morötter, skurna i tunna skivor
- 1 röd paprika, skuren i strimlor
- 1 liten broccoli, skuren i buketter
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 1 citron
- Färsk persilja, för garnering

Tillagning:


1. Sätt ugnen på 200°C. Placera blomkål, morötter, paprika och broccoli på en bakplåt och drizzle med olivolja. Krydda med hälften av vitlök, timjan, oregano, salt och peppar. Rör om tills allt är väl blandat.

2. Ställ in grönsakerna i ugnen och rosta i 15-20 minuter, eller tills de är nästan mjuka.

3. Ta ut plåten ur ugnen och gör plats i mitten av plåten för att lägga filéerna. Pensla filéerna med olivolja, krydda med resterande vitlök, timjan, oregano, salt och peppar. Lägg några citronskivor ovanpå filéerna.

4. Sätt tillbaka plåten i ugnen och tillaga tills fisken är vit och flakig.

5. Ta ut från ugnen och drizzle lite mer olivolja över fisken och grönsakerna. Garnera med färsk persilja och servera direkt.

Njut av denna hälsosamma och färgglada måltid som tar dig direkt till Medelhavet med varje bit!

Nya inlägg