Hoppa över innehåll

Fri hemleverans över 990kr

Störst på Svensk & Vildfångad fisk

Recept

Grillad skrei – med rökig finish på cederträ

Skrei är en fast och mild torsk – perfekt att grilla. Utan skinn krävs lite extra omtanke, och här får du en metod som ger både smak och kontroll.

Ingredienser (4 portioner):

  • 600–800 g skreifilé (utan skinn)
  • 1 liter vatten
  • 60–100 g salt (6–10 % rimlag)
  • 2 msk neutral olja (t.ex. raps)
  • Cederträplanka, grillpanna eller eldfast tallrik
  • Termometer

Gör så här:

  1. Tina i rimlag: Blanda vatten och salt. Lägg i den frysta skreifilén i det kalla vattnet och låt tina (2–3 timmar).
  2. Ta upp och torka filén försiktigt med hushållspapper.
  3. Pensla eller smörj in fisken med olja runtom.
  4. Förbered grillen för direkt värme. Grilla snabbt på galler för yta, cirka 1-2 minuter per sida.
  5. Flytta fisken till cederträplanka, grillpanna eller tallrik och ställ på indirekt värme.
  6. Grilla med rök tills färdigt (innertemperaturen når 40–45 °C). Täck gärna med grillock.

Servera direkt – gärna med örtsmör med citron och fransk potatissallad.

💡 Tips: Rimningen gör fisken fastare, saftigare och lättare att grilla.

Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

Beställ rätten

Välj inställningar

Ändra val

Välj inställningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor