Hoppa över innehÄll

Fri hemleverans över 990kr

Störst pÄ Svensk & VildfÄngad fisk

Recept

đŸ„” Fransk potatissallad med vinĂ€grett - Perfekt till grillad fisk!

En frĂ€sch, vinĂ€grettdressad potatissallad utan majonnĂ€s – precis som i Frankrike. Passar lika bra till vĂ„r skrei som till grillad vildlax eller en köttbit.

Ingredienser (4 portioner):

  • 800 g fĂ€rskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 liten rödlök, tunt skivad eller finhackad (isad)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vitvinsvinĂ€ger
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven (blancherad)
  • 1 knippe fĂ€rsk persilja och grĂ€slök
  • Salt & svartpeppar

Gör sÄ hÀr:

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Skala vitlöksklyftan och blanchera den i potatisvattnet i cirka 1 minut.
  3. HÀll av potatisen och lÄt den svalna nÄgot. Dela större potatisar i halvor.
  4. Vispa ihop dijonsenap, vinÀger, vitlök, salt och peppar. Vispa dÀrefter i olivoljan till en vinÀgrett.
  5. VÀnd den ljumma potatisen i dressingen. TillsÀtt rödlök och hackade örter.
  6. (Valfritt: Blanda i haricots verts eller skurna sockerÀrtor för extra grönska.)

Servera gĂ€rna ljummen till grillad fisk – exempelvis vĂ„r skrei eller vildlax.

💡 Tips: Salladen gĂ„r utmĂ€rkt att förbereda – den Ă€r nĂ€stan Ă€nnu godare dagen efter!

Tidigare inlÀgg
NÀsta inlÀgg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

BestÀll rÀtten

VÀlj instÀllningar

Ändra val

VÀlj instÀllningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor