đ„ Fransk potatissallad med vinĂ€grett - Perfekt till grillad fisk!
En frĂ€sch, vinĂ€grettdressad potatissallad utan majonnĂ€s â precis som i Frankrike. Passar lika bra till vĂ„r skrei som till grillad vildlax eller en köttbit.
Ingredienser (4 portioner):
- 800 g fÀrskpotatis eller delikatesspotatis
- 1 liten rödlök, tunt skivad eller finhackad (isad)
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk vitvinsvinÀger
- 4 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, finriven (blancherad)
- 1 knippe fÀrsk persilja och grÀslök
- Salt & svartpeppar
Gör sÄ hÀr:
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Skala vitlöksklyftan och blanchera den i potatisvattnet i cirka 1 minut.
- HÀll av potatisen och lÄt den svalna nÄgot. Dela större potatisar i halvor.
- Vispa ihop dijonsenap, vinÀger, vitlök, salt och peppar. Vispa dÀrefter i olivoljan till en vinÀgrett.
- VÀnd den ljumma potatisen i dressingen. TillsÀtt rödlök och hackade örter.
- (Valfritt: Blanda i haricots verts eller skurna sockerÀrtor för extra grönska.)
Servera gĂ€rna ljummen till grillad fisk â exempelvis vĂ„r skrei eller vildlax.
đĄ Tips: Salladen gĂ„r utmĂ€rkt att förbereda â den Ă€r nĂ€stan Ă€nnu godare dagen efter!