Citrusmarinerad skrei med avokadokräm
Citrusmarinerad skrei med avokadokräm
En fräsch och elegant rätt där skreien får en lätt syrlig smak av citrusmarinad och serveras med en krämig avokadoröra. Perfekt för en lätt och lyxig middag.
Ingredienser (4 portioner):
- 600 g skreifilé
- 1 citron, saft och zest
- 1 apelsin, saft och zest
- 2 msk olivolja
- 1 tsk honung
- Salt och svartpeppar efter smak
- 1 avokado
- 1 dl crème fraîche
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk citronsaft
- Färsk koriander eller persilja för garnering
Gör så här:
- Blanda marinaden genom att vispa ihop citronsaft, apelsinsaft, zest, olivolja, honung, salt och peppar.
- Marinera skreien genom att lägga filéerna i en skål eller plastpåse och hälla över marinaden. Låt stå i minst 30 minuter.
- Gör avokadokrämen genom att mosa avokadon och blanda med crème fraîche, vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Stek eller ugnsbaka skreien på 175°C i ca 12-15 minuter, eller stek i olivolja på medelvärme tills fisken är genomstekt.
- Servera skreien med avokadokräm, toppa med färska örter och gärna en fräsch sallad vid sidan.
En lätt och smakrik rätt som låter skreien stå i centrum!
Kredit: Norskfisk.se