Fiskburgare med Remouladsås
Fiskburgare med remouladsås
4 portioner
800 g filé av fast vit fisk, t.ex. torsk, skreitors, spätta, abborre eller gös
2 ägg
ca 4 dl ströbröd
ca 2 dl vetemjöl
salt och vitpeppar
2–3 dl rapsolja
Remouladsås
2 1⁄2 dl smörgåsgurka
2 1⁄2 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
1–2 msk pressad citron
rivet skal från 1 citron salt och peppar
Tillbehör
2 bifftomater, skivade
salladsblad
4 stycken hamburgerbröd
citronklyftor
Finhacka gurkan till remouladsåsen och blanda den med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i bitar som är lagom stora för att lägga i ett hamburgerbröd. Salta och peppra fisken runtom. Vispa äggen lätt. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd. Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner några fiskbitar åt gången och stek/fritera dem tills de är gyllenbruna runtom. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg sallad, fisk, tomat och remouladsås mellan hamburgerbröden. Servera med exempelvis citronklyftor och chips.