Hoppa över innehåll

Fri hemleverans över 990kr

Störst på Svensk & Vildfångad fisk

Recept

Fiskburgare med Remouladsås

Fiskburgare med remouladsås

4 portioner

800 g filé av fast vit fisk, t.ex. torsk, skreitors, spätta, abborre eller gös
2 ägg
ca 4 dl ströbröd
ca 2 dl vetemjöl
salt och vitpeppar
2–3 dl rapsolja

Remouladsås
2 1⁄2 dl smörgåsgurka
2 1⁄2 dl majonnäs
1 dl finhackad dill
1–2 msk pressad citron
rivet skal från 1 citron salt och peppar

Tillbehör
2 bifftomater, skivade
salladsblad
4 stycken hamburgerbröd
citronklyftor

Finhacka gurkan till remouladsåsen och blanda den med övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar.

Skär fisken i bitar som är lagom stora för att lägga i ett hamburgerbröd. Salta och peppra fisken runtom. Vispa äggen lätt. Doppa fiskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd. Värm oljan i en stekpanna. Lägg ner några fiskbitar åt gången och stek/fritera dem tills de är gyllenbruna runtom. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg sallad, fisk, tomat och remouladsås mellan hamburgerbröden. Servera med exempelvis citronklyftor och chips.

Tidigare inlägg
Nästa inlägg

Tack för att du prenumererar

Denna e-post har redan blivit registrerad!

Beställ rätten

Välj inställningar

Ändra val

Välj inställningar

this is just a warning
Login
Varukorg
0 Varor