Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Skrei - Norsk Vintertorsk i Världsklass

Posted on januari 15 2024

Upptäck skrei, den norska vintertorsken som anses vara en delikatess över hela världen. Varje år vandrar skreien från Barents hav till Norges kust för att leka, vilket ger fisken dess unika och fina kvalitet. Vår skrei är noggrant utvald och hanterad för att säkerställa den bästa smaken och texturen.

En Delikatess med Lång Tradition

Skrei har fångats och ätits i Norge i generationer. Denna unika torsksort, som bara är tillgänglig under en begränsad säsong från januari till april, är känd för sitt fasta, vita kött och delikata smak. Traditionellt anses skrei vara den finaste torsken och är mycket eftertraktad i både Norge och internationellt.

Hållbarhetsfördelar med Skrei

Fisket av skrei är strikt reglerat för att säkerställa att bestånden hålls på en hållbar nivå. Norge har några av världens strängaste regler för hållbart fiske, och vår skrei är certifierad av MSC, vilket garanterar att fisken är fångad på ett miljövänligt sätt. Detta bidrar till att bevara både fiskpopulationer och marina ekosystem.

Miljöpåverkan

  • Kontrollerat Fiske: Skrei fångas under en strikt begränsad period för att skydda bestånden och säkerställa att fisket är hållbart. Detta hjälper till att bevara naturliga populationer och stödja ekosystemet.

  • Miljöcertifierad: Vår skrei är MSC-certifierad, vilket innebär att den är fångad på ett sätt som stöder hållbarhet och bevarar marina miljöer för framtida generationer.

Hälsa och Näring

  • Rik på Omega-3: Skrei är en utmärkt källa till omega-3-fettsyror, som är viktiga för hjärthälsan och bidrar till att minska inflammation i kroppen.

  • Proteinrik: Skrei innehåller höga nivåer av protein, vilket är viktigt för muskeluppbyggnad och allmän hälsa. Denna torsk är även låg i fett och kalorier, vilket gör den till ett hälsosamt val för alla kosthållningar.

Receptidéer för Skrei

  • Ugnsbakad Skrei: Förbered skreifiléerna med olivolja, vitlök och citron. Baka i ugnen vid 200°C tills fisken är genomstekt och flagnar lätt med en gaffel. Servera med rostade grönsaker och potatis för en näringsrik och utsökt middag.

  • Skrei på Grillen: Marinera skreifiléerna i en blandning av soja, ingefära och honung. Grilla på medelhög värme tills fisken är saftig och ytan är gyllene. Perfekt för sommargrillningen.

Leverans och Förpackning

  • Specialförpackningar: Vår skrei levereras i vakuumförpackningar som bevarar färskhet och kvalitet under hela transporten, från vår anläggning till din dörr.

  • Pålitlig Distribution: Vi erbjuder snabb och effektiv leverans, vilket säkerställer att du får din skrei i bästa möjliga skick med en obruten fryst leveranskedja.

Beställ din skrei direkt från oss och njut av en premium torsk som kombinerar utsökt smak med miljöansvar. Denna skrei är inte bara ett hälsosamt och näringsrikt alternativ, utan även ett steg mot en mer hållbar och ansvarsfull konsumtion.

Nya inlägg