Störst på Svensk & Vildfångad fisk Fri Hemleverans över 990kr

Grillad Vildlax från Kalix med Citron-Dill Sås

Posted on juli 13 2023

Vi har en liten hemlighet att dela med er - det här utsökta receptet på grillad lax kom till med hjälp av AI! Visst är det fascinerande? Originalreceptet genererades av en AI kallad ChatGPT. AI-teknologi kan göra mycket mer än bara svara på frågor - det kan faktiskt vara kreativt och bidra med inspirerande idéer, precis som det här receptet!

Självklart har vi på Miljöfiskbilen satt vår egen prägel på receptet och anpassat det för att passa våra svenska smaklökar och vår fantastiska vildlax från Kalix. Låt oss ta en titt på de exakta ingredienserna och stegen för att återskapa detta läckra måltid hemma!

Ingredienser:

För Citron-Dill Sås:

 • 200g crème fraîche
 • 2 msk hackad färsk dill
 • Zest av 1 citron
 • Cayenne peppar
 • Salt och vitpeppar

 • Tips: en gnutta honung kan piffa upp denna sås.

Tillvägagångssätt:

 1. Börja med att tina laxen enligt instruktionerna på förpackningen.

 2. Värm upp grillen till medium värme.

 3. Medan laxen tinar, gör citron-dill såsen: Blanda crème fraîche, hackad dill, citronzest, salt och vitpeppar i en skål. Pudra cayenne peppar för dekoration och lite hetta. Låt stå och dra.

 4. Krydda varje bit lax med salt och peppar och drizzla med lite olivolja.

 5. Lägg laxen på grillen, med skinnsidan nedåt. Grilla i cirka 4-5 minuter på varje sida eller tills laxen är klar (laxen ska vara ljusrosa och flaka lätt med en gaffel).

 6. När laxen är klar, ta bort den från grillen och låt den vila i några minuter.

 7. Servera laxen med en klick av citron-dill sås och en citronklyfta vid sidan. Passar utmärkt med kokt potatis eller en fräsch grönsallad.

Observera att tillagningstiderna kan variera beroende på grillens värme och laxens tjocklek, så håll ett öga på din lax för bästa resultat.

Smaklig måltid!

Grillad Lax

Nya inlägg